RMN - Rezonanta Magnetica Nucleara

slidermn

 

Centrele Medicales pun la dispozitia pacientilor 3 aparate RMN de ultima generatie.

signa-explorerSistemul de rezonanta magnetica SIGNA Explorer 1.5T (clinica Burghele2), produs de General Electric, stabileste noi standarde in imagistica medicala.
Omogenitatea magnetului si tehnologiile avansate de care dispune sistemul ofera siguranta unui examen rapid, cu o informatie clinica de cea mai buna calitate si asigura confortul total al pacientului.
Sistemul GE Signa Explorer, prin optiunea READY Brain, ofera imagini de cea mai inalta calitate in studiile neurologice.
In ce priveste coloana vertebrala posibilitatea de scanare a unei zone extinse si tehnicile de corectie a miscarii permit achizitia unor imagini clare, rezistente la artefactele cauzate de miscarea pacientului si de fluxul de lichid cerebrospinal. Echipamentul este dotat cu software-ul IDEAL, creat special pentru scanarea regiunilor dificile, cum sunt gatul si coloana, unde tehnicile clasice de scanare esueaza din cauza campurilor magnetice neomogene.

BB3916D5E901C9D9A71FF55DF0F0C975Sistemul de rezonanta magnetica Philips Multiva 1.5T (clinica Pantelimon) are o omogenitate inalta si cel mai mare camp vizual (FOV de 53 cm) dintre toate sistemele. De asemenea, prezinta un sistem puternic de gradienti si o acoperire anatomica larga (215 cm)- cel mai amplu domeniu de scanare.

Multiva beneficiaza de tehnologia Philips, recunoscuta pentru viteza ei, fiabilitate si competentele clinice ce ofera pacientilor o examinare eficienta si medicilor un diagnostic de incredere. Tehnologiile de imbunatatire a fluxului de lucru permit o reducere considerabila a timpului de examinare cu pana la 40%, asigurand astfel un confort sporit al pacientului.

Echipamentul General Electric SIGNA Excite HDX I.5T (clinica Izvor) este considerat echipament de top in clasa aparatelor de rezonanta magnetica nucleara High Field – fiind echipat cu cele mai noi soft-uri de investigatie , care permit examinarea de inalta fidelitate a tuturor regiunilor anatomice ale corpului intr-un timp extrem de scurt.

O scanare RMN este o tehnica nedureroasa care are avantajul de a evita folosirea razelor X, expunerea la radiatii. Nu exista efecte secundare cunoscute ale unei scanari RMN. Beneficiile unei scanari RMN se refera la exactitatea in detectarea anomalii structurale, de compozitie si de functionare ale corpului si la faptul ca poate fi repetata de oricate ori este nevoie fara contraindicatii.

Imagistica prin Rezonanta Magnetica Nucleara (RMN) permite vizualizarea celor mai mici detalii in organismul uman, fara utilizarea razelor X.

Avantaje RMN :

– nu prezinta pericol pentru organismul uman;

– detecteaza leziuni foarte mici – 1mm, permitand un diagnostic de mare precizie;

Echipamentele folosite in centrele noastre sunt echipamente de top in clasa aparatelor de rezonanta magnetica nucleara – fiind echipate cu cele mai noi soft-uri de investigatie , care permit examinarea de inalta fidelitate a tuturor regiunilor anatomice ale corpului intr-un timp extrem de scurt.